Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ετήσια συνάντησή του στο Νταβός της Ελβετίας δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί τον προσεχή Ιανουάριο, αλλά θα μεταφερθεί στις αρχές καλοκαιριού του 2021, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πρόκλησης που θέτει η πανδημία του κορονοϊού.

Η απόφαση για τη μεταφορά της ετήσιας συνάντησης του Νταβός, όπως αναφέρει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ήταν δύσκολη, δεδομένου ότι η ανάγκη συνάντησης των ηγετών του πλανήτη προκειμένου να σχεδιάσουν μια κοινή πορεία ανάπτυξης της οικονομία και να διαμορφώσουν τη “Μεγάλη Επαναφορά” στην μετά κορονοϊό εποχή είναι επείγουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, προσθέτει ότι η συμβουλή των ειδικών του τομέα υγείας είναι ότι το φόρουμ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρεται, οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της ετήσιας συνάντησης του 2021 θα γνωστοποιηθούν μόλις το Φόρουμ βεβαιωθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συμμετεχόντων αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Νταβός.

Παρά την αναβολή, πάντως, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 25ης Ιανουαρίου, το Φόρουμ θα διεξάγει μια σειρά ψηφιακών εκδηλώσεων, τους “Διαλόγους Νταβός”, όπου κορυφαίοι παγκόσμιοι ηγέτες θα μοιραστούν τις απόψεις τους για την κατάσταση του κόσμου το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης