Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναχώρησε για το Ελσίνκι και τη Σύνοδο του Eurogroup που λαμβάνει χώρα την Παρασκευή το πρωί.

Ενώ όμως στο πλαίσιο της εν λόγω συνόδου αυτό που αναμένεται είναι να γίνει μία παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής (σ.σ. μάλιστα το θέμα Ελλάδα μπήκε στην ατζέντα εκ των υστέρων μαζί με την ανάλογη παρουσίαση του νέου Ιταλού υπουργού Οικονομικών), τα θέματα ουσίας θα τεθούν κυρίως στο περιθώριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών που θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΣΟΕ, έχει προγραμματίσει διαδοχικά ραντεβού με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί διαδοχικά με την πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) κ. Εlke König, τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Mário Centeno, τον επικεφαλής του ESM κ. Klaus Regling, τον αντιπρόεδρο της EBRD κ. Pierre Heilbronn, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Benoît Cœuré και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

Σε αυτές τις  συναντήσεις αναμένεται να παρουσιαστούν οι ελληνικές θέσεις όχι μόνο για το ζήτημα δανείου του ΔΝΤ, αλλά και για τον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο χρειάζεται η κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει τη νέα δημοσιονομική πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης