Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, ανακοίνωσε ότι το πακέτο βοήθειας της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό για την αποζημίωση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα μέτρα περιορισμού θα διαμορφωθεί σε περίπου 14 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου των μέτρων ανακούφισης από τον κορωνοϊό, ιό επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορούν να λάβουν μέχρι 200.000 ευρώ μηνιαίως για να καλύψουν τα πάγια έξοδα όπως το ενοίκιο, ενώ οι ατομικές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέχρι 5.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung, ο Scholz ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη και πρόθυμη να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από τα μέτρα, προσθέτοντας ότι το εκτιμώμενο κόστος των 14 δισ. ευρώ ανέρχεται σε «πολλά χρήματα».

Αρχικά η κυβέρνηση αναμενόταν να διαθέσει 10 δισ. ευρώ, αλλά αποφάσισε να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής του πακέτου, έτσι ώστε περισσότερες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι να λάβουν βοήθεια.

Η Γερμανία σχεδιάζει να δανειστεί περισσότερα από 300 δισ. ευρώ συνολικά αυτό το έτος και το επόμενο, αλλά ο υπουργός Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να εξετάσει προσεκτικά ποια μέτρα ανακούφισης θα είχαν σημασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης