Η εμπιστοσύνη στις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας μεταξύ των επιχειρήσεων βελτιώθηκε σημαντικά τον Μάιο, καθώς η πρόοδος της εμβολιαστικής καμπάνιας οδηγεί σε σταδιακή άρση των περιορισμών που είχε επιβάλει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo τον Μάιο διαμορφώθηκε στις 99,2 μονάδες, έναντι 96,6 μονάδων τον Απρίλιο, σε υψηλό διετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης του Ινστιτούτου Ifo για τις επιχειρηματικές προσδοκίες το επόμενο 6μηνο ανήλθε στις 102,9 μονάδες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες όλων των αναλυτών -πλην ενός- σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Οι τρέχουσες συνθήκες κρίνονται πλέον με πιο θετικό βλέμμα, μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας της χώρας κατά 1,8% σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο του 2021.

Στη Γερμανία, πλέον, το 40% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Με ενίσχυση από τις μεγάλες αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και την αύξηση της ζήτησης, η γερμανική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει δυναμικά μέσα στα επόμενα τρίμηνα. Το ΔΝΤ προέβλεψε την προηγούμενη εβδομάδα επιστροφή του ΑΕΠ στα προ κορωνοϊού επίπεδα στις αρχές του 2022, με την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) να εκτιμά ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα νωρίτερα, στο τέλος του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης