Απρόσμενη πτώση κατέγραψε τον Ιανουάριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, τον οποίο καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ξεκίνησε μουδιασμένα το 2020 αφού απέφυγε οριακά την ύφεση την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε τον Ιανουάριο στις 95,9 μονάδες από τις 96,3 του Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 97,0 μονάδες.

«Η γερμανική οικονομία ξεκινά τη χρονιά με επιφυλακτικό τρόπο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ σε ανακοίνωση.

Η γερμανική οικονομία πιθανόν θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,2% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ύστερα από ρυθμό ανάπτυξης πιθανόν 0,1% το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο βιομηχανικός κλάδος εξέρχεται σταδιακά από την κρίση, δήλωσε οικονομολόγος του ινστιτούτου Ifo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κλάους Βολράμπε δήλωσε ότι η ζήτηση στον βιομηχανικό κλάδο έχει αυξηθεί, προσφέροντας επιχειρήματα για συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πρόσθεσε ότι η επιδημία του κοροναϊού που ξέσπασε στην κινεζική πόλη Ουχάν δεν έχει ακόμα αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης