Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ υπεραμύνθηκε σήμερα των κυβερνητικών προσπαθειών να προστατευθούν κρίσιμης σημασίας υποδομές απέναντι σε εξαγορές από ξένους επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι το κράτος έχει ευθύνη να προστατεύσει βασικούς τεχνολογικούς και βιομηχανικούς κλάδους.

Μιλώντας σε στελέχη επιχειρήσεων σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο Αλτμάιερ δήλωσε: «Η Γερμανία θα παραμείνει η πιο ανοικτή και η πιο φιλελεύθερη χώρα, σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μελετά αυστηρότερους κανόνες για τις εξαγορές που θα δώσουν τη δυνατότητα στο Βερολίνο να εξετάζει πιο στενά αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν τμήματα από κρίσιμης σημασίας υποδομές της Γερμανίας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εργάζονται σε αλλαγές στους κανονισμούς ξένου εμπορίου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι βασικές τεχνολογίες παραμένουν σε γερμανικά χέρια. Αυτές θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα η κυβέρνηση να εξετάζει τις εξαγορές, από ξένους επενδυτές, ποσοστών σε εταιρίες κάτω από το όριο του 25% που ισχύει σήμερα καθώς και την επέκταση των εξαγορών που πρέπει να ελέγχονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης