Γερμανία: Η εγχώρια ζήτηση θα είναι η κινητήρια δύναμη για τη γερμανική ανάπτυξη το 2018 και 2019

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 14:22
Γερμανία: Η εγχώρια ζήτηση θα είναι η κινητήρια δύναμη για τη γερμανική ανάπτυξη το 2018 και 2019
Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση θα είναι η κινητήρια δύναμη για ένα ρυθμό ανάπτυξης 1,8% της γερμανικής οικονομίας φέτος και τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, προσθέτοντας ότι οι καθαρές εμπορικές συναλλαγές δεν θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της Γερμανίας σκιάζονται από τις τάσεις υπέρ του προστατευτισμού και τις διεθνείς εμπορικές διαμάχες, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο επιθυμεί γρήγορη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ για τους δασμούς που επιτεύχθηκε νωρίτερα φέτος προκειμένου να επιλυθεί η διατλαντική εμπορική διαμάχη.

Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης φέτος στο 1,8% από το 2,3% προηγουμένως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί επίσης στο 1,8% το 2019 και το 2020.

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη επιβεβαίωσαν προηγούμενο δημοσίευμα του Reuters, που έδειξε ότι το Βερολίνο θεωρεί μια κλιμάκωση της παγκόσμιας εμπορικής διαμάχης ως τον βασικό κίνδυνο για το μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 14:22