Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία επιδεινώθηκε για τρίτο μήνα συνεχόμενο τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και ένα τέταρτο κύμα, θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW ανακοίνωσε ότι το οικονομικό κλίμα των επενδυτών υποχώρησε στις 40,4 μονάδες από τις 63,3 μονάδες πριν από έναν μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 56,7 μονάδες.

«Αυτό υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο για τη γερμανική οικονομία, όπως από ένα πιθανό δ΄ κρούσμα που μπορεί να ξεκινήσει το φθινόπωρο ή μια επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα», ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.

Ένας ξεχωριστός δείκτης που καταγράφει τις τρέχουσες συνθήκες σημείωσε άνοδο στις 29,3 μονάδες από τις 21,9 μονάδες τον Ιούλιο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 30 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ξεκάθαρη βελτίωση στην αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης, η οποία συνεχίζεται για μήνες, δείχνει ότι οι προσδοκίες αποδυναμώνονται επίσης εξαιτίας της υψηλότερης ανάπτυξης που έχει ήδη επιτευχθεί», πρόσθεσε ο Wambach.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης