Λόγω της έλλειψης πρώτων υλών και της συνεπακόλουθης αυξησης των τιμών τους, οι καταναλωτές στη Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για την αύξηση των τιμών της μπύρας.

«Οι παρασκευαστές ποτών επηρεάζονται συνολικά από την έλλειψη και την αύξηση της τιμής μεμονωμένων εξαρτημάτων και πρώτων υλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι αυξήσεις του κόστους σε πολλούς τομείς είναι τόσο εκτεταμένες ώστε πιθανότατα θα έχουν αντίκτυπο στις τιμές αργά ή γρήγορα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, Χόλγκερ Άιχελε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

«Ο εφοδιασμός με μπύρα είναι μεν εξασφαλισμένος, αλλά η Ένωση Ζυθοποιών παρατηρεί με αυξανόμενη ανησυχία τα ακραία άλματα τιμών για μεμονωμένες πρώτες ύλες. Ιδίως το κριθάρι είναι επί του παρόντος ακριβό και υπάρχει έλλειψή του. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι τιμές αυξήθηκαν κατά περίπου 50%.

Επιπλέον, η παραγωγή βύνης είναι ενεργειακά απαιτητική. Με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, όπως το βιώνουμε αυτήν τη στιγμή, το κόστος για τη βύνη αυξάνεται επίσης», πρόσθεσε ο Άιχελε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:Rheinische Post

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης