Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν 1,9% τον Νοέμβριο, ενώ οι αγορές προέβλεπαν μείωσή τους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία, η οποία αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 4% στο σύνολο του 2020 έναντι αύξησης 3,2% το 2019. Η μηνιαία αύξηση των πωλήσεων τον Νοέμβριο -έναν μήνα κατά τον οποίο η Γερμανία βρισκόταν σε μερικό lockdown με τα μαγαζιά να παραμένουν ανοιχτά- καθοδηγήθηκε από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τις δαπάνες για βελτιώσεις στα σπίτια, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Άλλη ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε (σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση) κατά 37.000 άτομα τον Δεκέμβριο, όταν είχε γίνει πιο αυστηρό το lockdown με τα περισσότερα καταστήματα να έχουν κλείσει από τα μέσα του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομοσπονδιακή και περιφερειακή ηγεσία της Γερμανίας αναμένεται να παρατείνει τους αυστηρότερους περιορισμούς σήμερα, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που ορισμένοι οικονομολόγοι θεωρούν ότι μπορεί να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι η εκτίμησή της για τον ρυθμό αύξησης των λιανικών πωλήσεων το 2020 -που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την αναμενόμενη μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 5,5%- έχει λάβει υπόψη το πλήρες lockdown του Δεκεμβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι η εκτίμηση αυτή έχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης