Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέβαλε εμπορικούς δασμούς στην ΕΕ, αποτελεί ένα λόγο για να ανανεωθούν οι γαλλο-γερμανικές σχέσεις, οι οποίες επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης γαλλικής προεδρίας, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο Τραμπ έδωσε νέο νόημα στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις, έναν καθοριστικό δεσμό για την επιβίωση της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Λεμέρ, η γαλλογερμανική μηχανή παραμένει καθοριστική σε μία περίοδο που ο Τραμπ θέλει να αποδυναμώσει την Ευρώπη.

Με τον Τραμπ να προχωρά στην επιβολή δασμών, ακυρώνοντας στην πράξη υπογεγραμμένες συμφωνίες παρελθόντων ετών, υπάρχει μία αίσθηση ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει, τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Oι δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών, όπως αναφέρει το CNBC, είχαν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης γαλλικής προεδρίας, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβάλλει εμπορικούς δασμούς στην ΕΕ, αμφισβητώντας το στάτους κβο και καταργώντας στην πράξη υπογεγραμμένες συμφωνίες παρελθόντων ετών, υπάρχει μία αίσθηση ότι η Ευρώπη πρέπει τώρα να αντιδράσει.

«Ο Τραμπ μας έδωσε έναν λόγο να ενωθούμε και μία ιστορική ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί» ήταν η εκτίμηση του Λεμέρ για τα τεκταινόμενα, στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο Λεμέρ πρόσθεσε και ότι η γαλλογερμανική μηχανή παραμένει καθοριστική σε μία περίοδο που ο Τραμπ επιχειρεί να αποδυναμώσει την Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης