Η ανεργία στη Γαλλία υποχώρησε απρόσμενα στα τέλη της περασμένης χρονιάς σε χαμηλό 11 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, προσφέροντας ώθηση στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο οικονομικό μέτωπο.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 8,1% τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους από το 8,5% το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρήθηκε πτωτικά από την αρχική τιμή του 8,6%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις 11 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters και που προέβλεπαν να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 8,5% ενώ κανένας εξ αυτών δεν περίμενε ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 8,4%.

Η μεγάλη μείωση θα είναι μια θετική εξέλιξη για τον Μακρόν ύστερα από εβδομάδες απεργιών κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια ξεκάθαρη νίκη για τη Γαλλία και για την οικονομική πολιτική που ακολουθούμε τα τρία αυτά τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στο δίκτυο BFM TV.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης