Το εποπτικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου PSA, της ιδιοκτήτριας της Peugeot, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης το «πράσινο φως» για τη συνένωση με την ιταλοαμερικανική Fiat-Chrysler (FCA), κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμφωνία μεταξύ της PSA και της FCA, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί και από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης, προβλέπει ότι το νέο όργανο διοίκησης θα αποτελείται από 11 μέλη: τα έξι θα προέρχονται από τη γαλλική εταιρεία και τα υπόλοιπα από την ιταλοαμερικανική, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η PSA κατασκευάζει τα οχήματα Peugeot, Citroën, DS και Opel.

Το διοικητικό συμβούλιο της Fiat-Chrysler και οι διευθυντές της Exor NV, της εταιρείας συμμετοχών της οικογένειας Ανιέλι, αναμένεται να συνεδριάσουν αργότερα απόψε για να εξετάσουν αυτή τη συγχώνευση που θα μπορούσε να μεταμορφώσει την αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το πότε θα ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία τους. Πηγές του πρακτορείου Reuters πάντως ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης