Νέα συνάντηση στο Παρίσι θα έχουν αυτήν την Πέμπτη αξιωματούχοι των Υπουργείων Οικονομικών της Ε.Ε. για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρουν οι «Financial Times», οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης συναντήθηκαν με την Christine Lagarde του ΔΝΤ στο περιθώριο των συναντήσεων της G7 το Σαββατοκύριακο, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι που συμμετείχαν στις συζητήσεις της G7 ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα είναι αδιευκρίνιστο, αν και το ΔΝΤ και η Γερμανία σημείωσαν κάποια πρόοδο για τη συρρίκνωση του χάσματος στις απόψεις τους για το πόση ελάφρυνση χρέους πρέπει να παράσχουν στην Ελλάδα.

Άλλος ένας «πονοκέφαλος» είναι ότι περνάει ο χρόνος για το ΔΝΤ να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εν όψει της λήξης του προγράμματος, τον Αύγουστο.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι εξετάζονται ενεργά κι άλλες επιλογές για το πώς το Ταμείο θα μπορούσε να εμπλακεί στις αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης