Υπάρχουν λόγοι για μια “ήπια” αισιοδοξία για την Ελλάδα, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό σύστημα έχει αποδειχτεί ανθεκτικό, αλλά ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να επιβραδύνει.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές του για αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα, “έναν τομέα προφανούς ανησυχίας για τους ξένους πιστωτές και επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μικρή πρόοδο στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και στην ιδιωτικοποίηση κρατικών assets. Επίσης, οι τράπεζες είναι ακόμη εύθραυστες. Ωστόσο σε κάποιο βαθμό, οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει μια υποσχόμενη αρχή με την ανακοίνωση μείωσης των εταιρικών φόρων και μέτρων για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Ένα από αυτά είναι η πρόοδος στο Ελληνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την προϋπόθεση ότι ο Μητσοτάκης θα τηρήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια, οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να τους προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας μειώνοντας τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να βρεθεί σε μια βιώσιμη πορεία υψηλότερης ανάπτυξης μακροπρόθεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης