Τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα στους Ιάπωνες επενδυτές ανέδειξε σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Nihon Keizai Shimbun ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Τόκιο. Ο Κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και στις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στον τουρισμό, τα ακίνητα και τις υποδομές.

Ο επικεφαλής της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και να μειώσει την υψηλή φορολογία που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα. Ειδικότερα έκανε μνεία στην προώθηση της ανάπλασης του παλαιού αερολιμένα της Αθήνας και της κατάργησης παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, καλώντας ιαπωνικές εταιρίες και επενδυτές να συμμετάσχουν στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενεργείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξήγησε δε ότι με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κυβέρνηση «προσπαθεί να διπλασιάσει το δείκτη οικονομικής ανάπτυξης στο 4%».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερθείς τέλος στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθείται στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε για τη σχετική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ του Ιανουαρίου επισημαίνοντας και την πρόθεση της Ιταλίας να συμμετάσχει σε αυτήν, ενώ εξήγησε ότι στόχος του εγχειρήματος είναι η διάθεση του αερίου που παράγεται στα ανοικτά των ακτών των δύο χωρών, στις ευρωπαϊκές χώρες μειώνοντας την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο».

Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας και ιδιαίτερα για το μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης ο Κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι η συμφωνία «είναι άκυρη, καθώς καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο» αλλά και το γεγονός ότι «δεν έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Λιβύης». Παράλληλα ανέφερε ότι «μπορούμε να επιχειρήσουμε διερευνητικές συνομιλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στο δικαστήριο της Χάγης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης