Συνολική περιουσία 2,96 τρις δολαρίων κατέχουν το 2019 οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στην Αμερική, σύμφωνα με τη νέα λίστα που δημοσίευσε το δημοφιλές περιοδικό Forbes. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η περιουσία των πλουσιότερων εμφανίζεται αυξημένη κατά 2,2% σε σύγκριση με το 2018, ενώ η χρονιά χαρακτηρίζεται από πολλά κέρδη και πολλές απώλειες.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων των ΗΠΑ βρίσκεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos. O Bezos συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα με περιουσία 114 δις δολάρια παρόλο που το 2018 η περιουσία του ανερχόταν στα 160 δις δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι οι απώλειες αυτές οφείλονται στο πολυσυζητημένο διαζύγιό του το οποίο του κόστισε αρκετά, δεδομένου ότι η σύζυγός του βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής, καταλαμβάνοντας την 15η θέση, με περιουσία 36,1 δις δολαρίων.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Βill Gates, με περιουσία 106 δις δολάρια. Όπως φαίνεται και από την δημοσιευμένη λίστα, η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είναι στα 8 δις δολάρια. Σημειώνεται πως και στη λίστα του 2018 ο Bill Gates βρισκόταν εκ νέου στη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett με περιουσία 80,8 δις δολαρίων, στην τέταρτη θέση ο Μr Facebook,  Mark Zuckerberg με περιουσία 69,6 δις δολαρίων και στην πέμπτη θέση ο Larry Ellison με περιουσία 65 δις δολάρια.

Στη συγκεκριμένη λίστα, εκτός από τη γυναίκα του Jeff Bezos,  Mackenzie Bezos, υπάρχουν 18 ακόμη νεοεισερχόμενοι δισεκατομμυριούχοι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Tim Sweeney της εταιρείας Epic Games που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές video game Fortnite, ο Orlando Bravo, συνιδρυτής του private equity Thoma Bravo που είναι και ο πρώτος Πορτορικανός δισεκατομμυριούχος, και ο Anthony Wood, ιδρυτής της εταιρείας streaming περιεχομένου Roku.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Forbes, το  ελάχιστον ύψος περιουσίας που ήταν απαραίτητο για την είσοδο στη λίστα των 400 πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής παρέμεινε και φέτος στα 2,1 δισ. δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν  εκτός κι άλλοι διάσημοι δισεκατομυριούχοι όπως ο Michalel Jordan, ο Jay-Z, η Sheryl Sandberg και η Kylie Jenner.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους 100 πρώτους της λίστας 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης