Οι αμερικανικές τράπεζες πλημύρισαν σήμερα την Federal Reserve Bank of New York με υπερδιπλάσια ζήτηση για τα νέα δάνεια δύο εβδομάδων που η κεντρική τράπεζα διέθεσε, ένα σημάδι ότι οι τράπεζες ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια απ’ ό,τι περίμεναν οι αξιωματούχοι της Fed, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στην τελευταία της προσπάθεια να επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές, η Fed διέθεσε $30 δισ. σε δάνεια διάρκεια δύο εβδομάδων, με την ζήτηση από τις τράπεζες να φτάνει τα $62 δισ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην δεύτερη προσφορά, η ζήτηση έφτασε τα $80,2 δισ. για $75 δισ. σε πιο βραχυπρόθεσμα δάνεια μιας ημέρας.

Οι σημερινές παρεμβάσεις ήταν η έκτη και η έβδομη φορά που η Fed παρενέβη στις αγορές μετά την αναταραχή των προηγούμενων ημερών που οδήγησε τα επιτόκια να εκτοξευτούν μέχρι το 10% στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις τράπεζες καθώς οι ρυθμιστικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους στο τέλος του τριμήνου χρήσης για να διασφαλίσουν ότι τα ιδρύματα διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα για να θωρακιστούν έναντι δυνητικών κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης