Νέα άνοδος σημειώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αντιστρέφοντας εντελώς το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά και διαγράφοντας όλα τα κέρδη που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα.

Οι επενδυτές βλέπουν πως το ρίσκο γύρω από τα ελληνικά assets έχει αυξηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, και εν μέσω μίας «επεισοδιακής» συνεδρίασης στο Χ.Α., σημειώθηκε κύμα πωλήσεων στα ελληνικά ομόλογα με τον τζίρο στην ΗΔΑΤ να αγγίζει τα 67 εκατ. ευρώ και να αφορά σχεδόν αποκλειστικά εντολές πώλησης.

Οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στο 30ετές ομόλογο (50 εκατ. ευρώ) και ακολούθησαν το νέο 7ετές (10 εκατ. ευρώ), το 10ετές και το 5ετές (από 3 εκατ. ευρώ).

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, ο κίνδυνος πάνω από την Ελλάδα έχει αυξηθεί και πάλι, με τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα να κυριαρχούν πλέον στην αγορά, καταστρέφοντας το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις αρχές Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 4,261% με άνοδο 2,8% από χθες, αγγίζοντας πλέον το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Απριλίου.

Η απόδοση του 5ετούς κινείται επίσης ανοδικά, στο 3,228% και στα υψηλά τριών εβδομάδων, ενώ το yield στο 7ετές έχει πλέον απομακρυνθεί από το 3,4% περίπου που είχε αγγίξει την περασμένη εβδομάδα (επίπεδα κάτω από την απόδοση της έκδοσής του τον Φεβρουάριο) και διαμορφώνεται στο 3,91%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης