Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο χάρη στην αύξηση της ζήτησης, αν και η έκρηξη των δραστηριοτήτων οδήγησε σε έλλειψη πρώτων υλών και σε αύξηση του κόστους εισαγωγών.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη την ήπειρο για τον κορωνοϊό έχουν κλείσει πολλούς τομείς της κυρίαρχης βιομηχανίας υπηρεσιών, που σημαίνει ότι έχει πέσει το βάρος στη μεταποίηση να στηρίξει την οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο PMI της IHS Markit διαμορφώθηκε σε υψηλό τριετίας, στις 57,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, από τις 54,8 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 57,7 μονάδες.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή σημείωσε άνοδο στις 57,6 από τις 54,6 μονάδες.

«Η μεταποίηση εμφανίζεται ως ένα ιδιαίτερα φωτεινό σημείο στην οικονομία της Ευρωζώνης μέχρι στιγμής το 2021» ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ισχυρή μεταποιητική επέκταση βοηθάει ξεκάθαρα να αντισταθμιστεί η συνεχιζόμενη εξασθένιση σε πολλούς κλάδους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές, μειώνοντας την επίδραση των πρόσφατων μέτρων σε πολλές χώρες και βοηθώντας να περιοριστεί ο συνολικός ρυθμός της οικονομικής συρρίκνωσης» τόνισε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης