Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, επιστρέφοντας στην πτώση μετά από την ανάκαμψη του Μαρτίου, αναδεικνύοντας τις αμφιβολίες σχετικά με την ισχύ της οικονομίας καθώς η ΕΚΤ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη απόφαση σχετικά με το μέλλον ενός εκ των βασικών της προγραμμάτων στήριξης.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,9% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, αν και αυξήθηκε 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον τέταρτο από τους πέντε τελευταίους μήνες, όπου έχει σημειωθεί πτώση, η οποία ήταν υψηλότερη από το 0,7% που ανάμεναν οι οικονομολόγοι.

Ενώ η οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,8% στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στο α΄ τρίμηνο η ανάπτυξη διαμορφώθηκε μόλις στο 1,5%.

Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της οικονομίας της ευρωζώνης, ήταν ένας από τους παράγοντες της επιβράδυνσης αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ραγδαία αύξηση της εργοστασιακής παραγωγής ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες της εντυπωσιακά ισχυρής απόδοσης της οικονομίας της ευρωζώνης το 2017, όταν κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε μια δεκαετία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης