Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Αύγουστο σε χαμηλό τριών μηνών λόγω της κατακόρυφης πτώσης των προσδοκιών, εξαιτίας ανησυχιών ότι οι νέοι περιορισμοί για τον κορονοϊό μπορεί να εμφανιστούν και μετά το φθινόπωρο.

Ο δείκτης της Sentix για την ευρωζώνη υποχώρησε στις 22,2 μονάδες τον Αύγουστο από τις 29,8 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν 29 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποδείκτης για τις προσδοκίες υπέστη την τρίτη συνεχόμενη πτώση και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημειώνει άνοδο για έκτο συνεχόμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

“Η οικονομία της ευρωζώνης ανθεί, αλλά ο ρυθμός επιβραδύνεται αισθητά”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Sentix, Patrick Hussy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτό που είναι αλήθεια για την ευρωζώνη, είναι επίσης ορατό και για τη γερμανική οικονομία. Οι φόβοι αυξάνονται ότι τα νέα lockdowns θα παραμείνουν από το φθινόπωρο και μετά, με την αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων, και θα μπορούσαν για άλλη μια φορά να επηρεάσουν την οικονομία”, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης