Η ανάκαμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη ήταν ασθενέστερη της αναμενόμενης αυτό τον μήνα, καθώς η επιδείνωση της συρρίκνωσης στη μεταποιητική βιομηχανία επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες από την τελική τιμή των 51,5 μονάδων του Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την ενδιάμεση πρόβλεψη οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για 51,7 μονάδες.

Η μικρή αύξηση στον σύνθετο δείκτη οφείλεται στην άνοδο του δείκτη που αποτιμά την παραγωγή των εργοστασίων στις 49,0 από τις 48,0 μονάδες.

Όμως ο προκαταρκτικός δείκτης PMI για τον τομέα της μεταποίησης διαμορφώθηκε για τέταρτο μήνα κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη, υποχωρώντας στις 47,7 μονάδες από τις 47,9 και απογοητεύοντας τους οικονομολόγους που ανέμεναν να αυξηθεί στις 48,1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια ένδειξη ότι οι μάνατζερ των εργοστασίων γίνονται ολοένα και πιο απαισιόδοξοι, μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014 τα επίπεδα απασχόλησης. Ο δείκτης απασχόλησης μειώθηκε στις 49,0 από τις 50,7 μονάδες.

Η ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε και ο σχετικός προκαταρκτικός δείκτης PMI μειώθηκε στις 52,5 από τις 52,8 μονάδες, ενώ οικονομολόγοι ανέμεναν να μέτρια αύξηση στις 53,0 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης