Ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα, αναφέρει σε συνέντευξή του σε βουλγαρική ιστοσελίδα ο γενικός γραμματέας του ESM, Kalin Anev Janse.

Όπως επισημαίνει, το ενδεχόμενο εφησυχασμού τώρα στην Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, έχει πολλά να κάνει ακόμη, όπως την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, του νομικού συστήματος και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.

Μόνο εάν η Ελλάδα συνεχίσει να είναι αποφασισμένη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να πείσει τις αγορές ότι κάνουν στα αλήθεια καλή δουλειά. Μέχρι στιγμής, το έχουν κάνει αυτό. Για αυτό είναι αισιόδοξος», δήλωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια. Όταν η Ελλάδα μπήκε στην κρίση, τονίζει ο Janse, υπήρχαν πολλά θέματα. Η δημόσια διοίκηση ήταν αδύναμη, η οικονομία ήταν σε κακή κατάσταση, και υπήρχαν μεγάλα ελλείμματα, δημοσιονομικά και εμπορικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χώρα έπρεπε να προχωρήσει σε πολλές δύσκολες πολιτικά μεταρρυθμίσεις. Και το αξιοσημείωτο ήταν ο αριθμός των μεταρρυθμίσεων τις οποίες προωθούσαν. Έχουν τώρα πλεόνασμα και είναι σε θέση να προσφύγουν στις αγορές», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ESM.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι επενδυτές αρχίζουν να εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα, επομένως υπάρχουν πολύ θετικές εξελίξεις.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα τα κατάφερε καλά, αποτελεί μεγάλη ένδειξη της ανθεκτικότητας των Ελλήνων πολιτών. Αλλά η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εφησυχάσει ποτέ. Είναι σημαντικό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, και τώρα που έχει λήξει το πρόγραμμα στήριξης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης