Έως τις 28/6 οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 14:17
Έως τις 28/6 οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

 Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε σπουδαστές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα, να αποκτήσουν την κατάλληλη Αγροτική Επαγγελματική Κατάρτιση.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη περίοδος εγγραφών από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν οι εξής έξι Σχολές στις ακόλουθες ειδικότητες:

- Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων (τηλ. 26510-92219, e-mail: galateei@otenet.gr) - Γαλακτοκομία - Τυροκομία

- ΕΠΑΣ Καλαμπάκας (τηλ. 24320-22781, e-mail: ogee43@otenet.gr) - Ξυλογλυπτική - Διακοσμητική Επίπλου

- ΕΠΑΣ Κρήτης - Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου (τηλ. 28920-31259, e-mail: epaskritis@gmail.com) - Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες

- Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λάρισας (τηλ. 2410-611093, e-mail: geosxoli@otenet.gr) - Ζωοτεχνία - Αγροτικά Μηχανήματα

- ΕΠΑΣ Αμαρουσίου (Κτήμα Συγγρού) (τηλ. 210-8012701, e-mail: epasmar@otenet.gr) - Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις - Αρχιτεκτονική Τοπίου

- ΕΠΑΣ Νεμέας (τηλ. 27460-23032, e-mail: epasnemeas@hotmail.gr) - Αμπελουργία - Οινοτεχνία

Τόσο η φοίτηση όσο και το διδακτικό υλικό στις Επαγγελματικές Σχολές είναι δωρεάν. Οι σπουδές έχουν διάρκεια δύο ετών και στους απόφοιτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET).

Επίσης, τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Αγροτών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης για τη συμμέτοχή τους σε αυτά.

Ακόμη, οι ΕΠΑΣ διαθέτουν άριστη υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους σπουδαστές με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Στις Σχολές όπου λειτουργούν χώροι φιλοξενίας, παρέχεται σε όσους σπουδαστές πληρούν τα σχετικά κριτήρια, δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 14:17