Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος, σε περίπτωση που υπάρξουν και νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, άφησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας. Με την επιδότηση που δίνουμε καλύπτουμε ένα μεγάλο κομμάτι της αύξησης, από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ της επιδότησης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και θα εφαρμοστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιδότηση αφορά σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου, ενώ, όπως διευκρίνισε, η επιδότηση θα δίνεται κανονικά και στους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που παρουσίασε ο κ. Σκρέκας και αφορούν στη ΔΕΗ, ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 300 κιλοβατώρες, στο οποίο η χρέωση προμήθειας είναι 35,18 ευρώ, η ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι 20,54 ευρώ, ποσό που θα απορροφηθεί από την έκπτωση ενέργειας ύψους 9,95 ευρώ και την επιδότηση της πολιτείας 9 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία η αύξηση που θα πληρωθεί είναι 1,59 ευρώ.

Για κατανάλωση ύψους 400 κιλοβατώρων τον μήνα, η χρέωση προμήθειας είναι 46,76 ευρώ. Σε αυτή την κατανάλωση η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 27,38 ευρώ και θα μειωθεί από την έκπτωση ενέργειας ύψους 13,27 ευρώ, την επιδότηση της Πολιτείας ύψους 9 ευρώ και από την επιπλέον έκπτωση της ΔΕΗ ύψους 3 ευρώ. Σε αυτή την κατανάλωση η αύξηση που θα πληρωθεί είναι 2,11 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κατανάλωση ύψους 600 κιλοβατώρων τον μήνα, η χρέωση προμήθειας είναι 73,63 ευρώ. Εδώ η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 41,07 ευρώ και θα μειωθεί από την έκπτωση ενέργειας ύψους 21,48 ευρώ, την επιδότηση της Πολιτείας ύψους 9 ευρώ και την επιπλέον έκπτωση της ΔΕΗ ύψους 9 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η αύξηση που θα πληρωθεί είναι 1,59 ευρώ!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης