Την ικανοποίησή του, αφού μετά από χρόνια προσπάθειας και πίεσης για λήψη μέτρων κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων υπάρχει αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), με αφορμή πρόσφατο Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ.

«Τα σημαντικότατα ευρήματα των ελέγχων της ΑΑΔΕ δικαιώνουν τον Σύνδεσμο και τις θέσεις του», αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ, σημειώνοντας ότι «είναι λανθασμένη η ερμηνεία που δόθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων, σύμφωνα με την οποία ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων εμφανίζει παραβάσεις», αντί του σωστού «τρία στα εκατό πρατήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ:

-Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένα πρατήρια που το σύστημα είχε εντοπίσει, πρωτογενώς, προβλήματα και, κατ’ επέκταση, πιθανή παραβατικότητα. Οι αυθαίρετες αναγωγές των ευρημάτων από ελέγχους σε συγκεκριμένη ομάδα πρατηρίων -βάσει ενδείξεων- στο σύνολο των πρατηρίων, δημιουργούν παρερμηνείες και αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό.

– Από τα περίπου 6.000 πρατήρια που λειτουργούν στη χώρα μας, επιλέχθηκαν 546 πρατήρια για έλεγχο το 2018 (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου των πρατηρίων), κατόπιν ανάλυσης πληροφοριών από το σύστημα εισροών-εκροών. Η επιλογή αυτών των πρατηρίων έγινε με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας, όπως σημειώνει στο Δελτίο Τύπου η Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίσθηκαν παραβάσεις σε 181 πρατήρια, που αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου των πρατηρίων, δηλαδή 3 στα 100 πρατήρια.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως προτεραιότητα για τον κλάδο είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κάθε παρανομίας στα καύσιμα.

Συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της χώρας, καθώς και της

ολοκλήρωσης και εφαρμογής όλων των μέτρων που έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΑΑΔΕ ή έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης