Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο λιμάνι Ελευσίνας προτίθενται να δημιουργήσουν η διοίκηση του τοπικού Οργανισμού Λιμένα (ΟΛΕ) και η Hellenic Seaplanes, που ανέλαβε τη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης.

Οι δύο πλευρές οραματίζονται τη δημιουργία της κεντρικής βάσης του δικτύου στην Αττική, απ’ όπου, με εύκολη πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού και Προαστιακού, θα ξεκινούν δεκάδες προορισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών που θα αξιοποιεί τις υποδομές του λιμένα Ελευσίνας, θα εξυπηρετεί έλληνες και ξένους επισκέπτες και θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και τη γύρω περιοχή.

Ο ΟΛΕ έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα, η Αττική χρειάζεται ένα μητροπολιτικό υδατοδρόμιο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Χαράλαμπος Γαργαρέτας.

Το υπό σχεδιασμό υδατοδρόμιο θα είναι άρτια εξοπλισμένο, με άνετους, λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους υποδοχής, γραφείων και ιατρικής μονάδας με ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν καταστήματα, εστιατόρια και πολυχώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας. Αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας» δήλωσε ο Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

«Έχουμε βάλει στόχο, μαζί με τους επενδυτές μας, την επόμενη πλέον καλοκαιρινή περίοδο να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γρήγορα, παρά τις καθυστερήσεις των δύο ετών.

Τα υδροπλάνα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα ιδανικά μεταφορικά μέσα για μια νησιωτική χώρα με ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία όπως είναι η Ελλάδα, καθώς με κύρια χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια και την ευελιξία δύνανται να εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις, όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (charter), περιηγητικές (sight-seeing), φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, δέματα κλπ), νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης κλπ» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πηγές από το υπουργείο Μεταφορών αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών το σχετικό νομοσχέδιο θα φθάσει στη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης