Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στα ελληνικά ομόλογα-Στο 1,57% η απόδοση του 10ετους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 17:39
Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στα ελληνικά ομόλογα-Στο 1,57% η απόδοση του 10ετους

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να αγγίξει το 1,57% από το 1,52% που κυμαίνονταν χθες.

   Ανοδικά κινήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,652% από 0,601%.

   Η ελληνική αγορά φαίνεται να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με τις μεγάλες ομολογιακές αγορές οι οποίες σημείωσαν σήμερα σημαντική άνοδο, ενώ ακολούθησε την τάση που επικράτησε στις περιφερειακές αγορές, όπως η Ιταλία, οι οποίες υπέστησαν απώλειες.

   Η όξυνση του εμπορικού πολέμου που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ οδήγησε σε ράλι τις αγορές των ομολόγων. Τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να διαρκέσει άλλο ένα χρόνο ήρθε μια μέρα αφού η κυβέρνηση του ανακοίνωσε νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από τη Βραζιλία και την Αργεντινή και απείλησε αύξηση των δασμών έως και κατά 100% για τα γαλλικά προϊόντα, από σαμπάνια μέχρι τσάντες, εξαιτίας φορολογικών ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την Ουάσιγκτον βλάπτουν τις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ.

     Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 14 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,57% από 1,52% χθες έναντι 0,33% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,80% από 1,79% που έκλεισε χθες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 18:48