ΕΚΑ: «Η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία έχει ακολουθήσει τη γενικότερη υποχώρηση των εργασιακών δικαιωμάτων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, 15:05
ΕΚΑ: «Η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία έχει ακολουθήσει τη γενικότερη υποχώρηση των εργασιακών δικαιωμάτων»
Την αγανάκτησή του για το δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Στη χώρα μας, δυστυχώς, η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τη γενικότερη υποχώρηση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία νέων πεδίων παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, παράλληλα με την υποτίμηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, τις απολύσεις, αλλά και την ανεργία, που εξουθενώνουν τους εργαζομένους. Παράλληλα, έχουν μειωθεί σημαντικά τα κονδύλια για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας από πλευράς των επιχειρήσεων, καθώς και οι έλεγχοι από την Πολιτεία στους χώρους εργασίας» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι, με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, αποδεικνύεται πόσο επίκαιρη είναι η συζήτηση και η εφαρμογή των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΕΚΑ για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει επόμενο θύμα και επιτέλους όλοι θα ασχοληθούν με την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, 15:05