Εγκρίθηκαν μόλις 7.320 νέοι αγρότες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 11:57
Εγκρίθηκαν μόλις 7.320 νέοι αγρότες
Ελάχιστα ελκυστικό αποδεικνύεται το αγροτικό επάγγελμα, ακόμη και μέσα στην κρίση και την υψηλή ανεργία.

Ούτε η σημαντική επιδότηση, που δίνουν τα αρμόδια κοινοτικά όργανα για τη στήριξη της πρώτης εγκατάστασης στην επαρχία, αποτελεί επαρκές κίνητρο.

Μόλις 7.320 νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών θα εγκαταλείψει σταδιακά το αγροτικό επάγγελμα, αφού έχει καρπωθεί την επιδότηση.

Ωστόσο, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης, των δικαιούχων νέων αγροτών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Οι πληρωμές αφορούν 7.320 δικαιούχους από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτ. Ελλάδας, Δυτ. Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και Νοτίου Αιγαίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων νέων γεωργών για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, δηλαδή για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Αττικής και Βορείου Αιγαίου. Έτσι, οι πληρωμές θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 148 εκατ. ευρώ.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωράμε στην πρώτη πληρωμή των νέων γεωργών από την 1η πρόσκληση του ΠΑΑ 2014 - 2020, ύψους 148 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε ότι «στόχος του Προγράμματος Νέων Γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών που στο τέλος της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 13:27