Την αντίθεσή της στη μονομερή επιβολή δασμών εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας Ουάσινγκτον και Πεκίνο να διασφαλίσουν ότι οι κινήσεις τους δεν έρχονται σε σύγκρουση με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua ο Ντάνιελ Ροζάριο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημείωσε: «Καλούμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι εμπορικές τους ενέργειες συμβαδίζουν με τον ΠΟΕ. Θα αναλύσουμε τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τη συμβατότητά τους με τον ΠΟΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε η Ε.Ε. έχει λάβει υπόψη της τις αμερικανικές ενέργειες σε βάρος της Κίνας βάσει του Άρθρου 301 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας και παρακολουθεί στενά τις σχετικές έρευνες που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2017. Παράλληλα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι η επίλυση των διαφορών πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του ΠΟΕ.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η ΕΕ πιστεύει πως τα μέτρα θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται εντός του πλαισίου του ΠΟΕ, που παρέχει πολυάριθμα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση των εμπορικών διαφορών» ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, AΜΠΕ, Χinhua.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης