Ε. Τσακαλώτος: Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση αλλά όχι αξιολογήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 16:49
Ε. Τσακαλώτος: Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση αλλά όχι αξιολογήσεις
«Θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις οι οποίες έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις», ανέφερε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Σόφια, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

H δήλωσή του έρχεται μία ημέρα μετά την παραδοχή στους FT ότι θα γίνονται τρεις-τέσσερις αποστολές δανειστών τον χρόνο (αντί για δύο στα υπόλοιπα κράτη που πέρασαν από Μνημόνιο).

Αναλυτικά ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε. Υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία.

Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις οι οποίες έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις.

Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση.

Ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε πολύ κουβέντα γι αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Και τέλος η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή έως την 21η Ιουνίου».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 16:49