ΕΕ: Ξεκινά έρευνα για το εάν οι δασμοί Τραμπ στον χάλυβα αυξάνουν τις εισαγωγές στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 13:33
ΕΕ: Ξεκινά έρευνα για το εάν οι δασμοί Τραμπ στον χάλυβα αυξάνουν τις εισαγωγές στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε σήμερα έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο οι δασμοί που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα οδηγούν σε άνοδο των εισαγωγών στην Ευρώπη.

Οι δασμοί του Τραμπ, ύψους 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή, αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση και έξι άλλες χώρες εξασφάλισαν προσωρινές εξαιρέσεις.

Η ΕΕ ανησυχεί ότι οι χαλυβουργίες που υπόκεινται στους αμερικανικούς δασμούς ίσως εκτρέψουν τα προϊόντα τους προς την Ευρώπη, οδηγώντας σε άνοδο των εισαγωγών.

Με την έρευνα αυτή, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως εννέα μήνες, η ΕΕ θα μπορούσε να αποφασίσει να επιβάλει τους δικούς της δασμούς ή ποσοστώσεις προκειμένου να αποτρέψει το όποιο πλήγμα στη δική της βιομηχανία.

«Οι πληροφορίες που έχει τη στιγμή αυτή στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή … αποκάλυψαν ότι οι εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα πρόσφατα αυξήθηκαν απότομα, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι αυτές οι τάσεις στις εισαγωγές φαίνεται να καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων διασφάλισης», ανέφερε η Κομισιόν σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 13:33