Την πάγια θέση που είχε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά τα τελευταία 8-9 χρόνια της κρίσης, ως προς το ελληνικό χρέος, επανέλαβε κληθείς να σχολιάσει τη βιωσιμότητά του, ο εκπρόσωπος του θεσμού Gerry Rice, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για τον απολογισμό του ελληνικού προγράμματος, όπου αναγνωρίζονται λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι μεταξύ των βασικών αιτιών για την επιδείνωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ήταν οι δημοσιονομικές αστοχίες, ο Gerry Rice περιορίστηκε να απαντήσει ότι το Ταμείο πρόσφερε αρκετή ενημέρωση και αναλύσεις επί του προγράμματος, αλλά και αυστηρές ανεξάρτητες αξιολογήσεις, που έχουν δημοσιευθεί στο σύνολό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Rice τόνισε ότι το ΔΝΤ εξαρχής ήταν βασικός υπέρμαχος της ελάφρυνση, λέγοντας ότι συμφωνήθηκε η λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι παρότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει σε ισχύ πρόγραμμα με τη χώρα, οι αποστολές του ΔΝΤ εξακολουθούν να επισκέπτονται την Ελλάδα και να συμμετέχουν στην μεταπρογραμματική εποπτεία.

«Αναγνωρίζουμε την οικονομική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα. Τα εύσημα πάνε στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης