Οι τιμές του πετρελαίου δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να ξεπεράσουν τα επίπεδα των 75 δολαρίων εντός του έτους, τόνισε, μιλώντας στο δίκτυο CNBC τη Δευτέρα, ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Ομάν, προσθέτοντας ότι τα τωρινά επίπεδα τιμών είναι «δίκαια».

«Για το υπόλοιπο του έτους, νομίζω ότι θα δούμε σταθερότητα μεταξύ 70 και 80 δολαρίων το βαρέλι» ανέφερε ο Mohammed bin Hamad Al Rumhy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι και η βούληση όλων ημών οι οποίοι συνεργαζόμαστε με τις χώρες του ΟΠΕΚ για να προμηθεύουμε την αγορά με όσο αργό χρειάζεται, ώστε οι καταναλωτές να μην επηρεάζονται» πρόσθεσε ο υπουργός από το Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν.

Οι τιμές μεταξύ 70 και 80 δολαρίων «μας επιτρέπουν να προχωρούμε σε επενδύσεις στον κλάδο και μας εγγυώνται ένα πιο ανθηρό μέλλον σε σχέση με την περίοδο που η τιμή είχε αγγίζει τα 30 – 40 δολάρια», είπε.

Αρνήθηκε, δε, τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι το πετρέλαιο πιθανόν να αγγίξει τα 90 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ομάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται εκτός ΟΠΕΚ. Μαζί με τη Ρωσία, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα εκτός ΟΠΕΚ και τις χώρες του οργανισμού, το Ομάν είχε υπογράψει συμφωνία στα τέλη του 2016 για μείωση της παραγωγής, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές.

Ο υπουργός του Ομάν εμφανίστηκε τέλος καθησυχαστικός για την επίδραση που θα είχε η μείωση της ροής ιρανικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, καθώς, όπως είπε, άλλες χώρες της περιοχής είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν ενδεχόμενο κενό, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης