Άνοδο καταγράφουν τα futures του χρυσού, βρίσκοντας στήριξη στην πτώση των χρηματιστηρίων παγκοσμίως εν μέσω φόβων για κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αναφορικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Επιπλέον, μια έρευνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα παγκοσμίως από την IHS Markit, ανέδειξε την οικονομική ζημιά που έχει σημειωθεί από τις προσπάθειες ανακοπής της διάδοσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo δήλωσε σε συνέντευξη στο ABC την Κυριακή ότι έχει δει “τεράστιες ενδείξεις” πως ο ιός προήλθε από ένα εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Ο πρόεδρος Trump επίσης σε συνέντευξή του στο Fox Business, δήλωσε πως «η Κίνα έκανε ένα τρομερό λάθος και δεν θέλει να το παραδεχθεί».

Τα συμβόλαια χρυσού για παράδοση τον Ιούνιο αυξήθηκαν 1,2% στα 1.720 δολάρια το βαρέλι, μετά από την πτώση 2% την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρυσός διαμορφώνεται σε ένα εύρος 1.624-1.788 δολαρίων ανά ουγκιά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Η υψηλότερη ζήτηση για χρυσό υποστηρίχθηκε από τις ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από την ιογενή επιδημία, σε συνδυασμό με τα άνευ προηγουμένου μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τους ιθύνοντες της νομισματικής πολιτικής για να περιοριστεί το οικονομικό πλήγμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης