Τη δυσαρέσκεια των εμπορικών συλλόγων για το γεγονός ότι, η πλειοψηφία των μικρών καταστημάτων δεν ανοίγει στις 4 Μαΐου και έτσι μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, μετέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, στην τηλεδίασκεψη που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται ότι ο υφυπουργός απάντησε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στηρίζεται στις ειδικότερες παραινέσεις και υποδείξεις των επιστημόνων λοιμωξιολόγων και στην ανάγκη να τηρηθούν κανόνες για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι η επόμενη ημέρα για το λιανικό εμπόριο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη συσσωρευμένες υποχρεώσεις, ζητώντας την συμβολή του υπουργείου Ανάπτυξης σε μία ζωτική και στοχευμένη ένεση ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε σχέση με τα ειδικότερα ωράρια των καταστημάτων που θα ισχύσουν από τις 4 Μαΐου, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο ότι, πάντοτε εντός του εθνικού πλαισίου ωραρίου, τις ειδικότερες αποφάσεις για τα ισχύοντα στις κατά τόπους αγορές, θα λάβουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι.

Ο κ. Καρανίκας ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι, η ΕΣΕΕ θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα, πρωτοβουλίες άμεσης και ουσιαστικής ενημέρωσης προς τους εμπορικούς συλλόγους, για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προφύλαξης και υγιεινής στα καταστήματα, με σκοπό πάντοτε τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε πως οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των  μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων θα καταστήσουν τα εμπορικά καταστήματα τον πλέον ασφαλή τόπο για τις αγορές των καταναλωτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης