Συνεχίζεται η βουτιά στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα άλλα 130 δισεκατομμύρια δολάρια να «εξαφανιστούν» τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Bitcoin και το Ether έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από τα υψηλά όλων των εποχών και διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον περασμένο Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινήσεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν συσχετιστεί με τις πωλήσεις που παρατηρούνται σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου, όπως μετοχές τεχνολογίας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και υψηλότερα επιτόκια.

Το Bitcoin υποχώρησε περίπου 6% στα 33.352,50 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουλίου 2021.

Το Bitcoin έχει χάσει περίπου το 51% της αξίας του από το υψηλό ρεκόρ του τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ether υποχωρεί κατά 12% στα 2.218,37 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Το Ether είναι περίπου 53% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021.

Οι επενδυτές παλεύουν επίσης με υψηλότερο πληθωρισμό. Οι υποστηρικτές του Bitcoin συχνά προτείνουν ότι το ψηφιακό νόμισμα αποτελεί αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, αλλά αυτή η θεωρία δεν έχει αντέξει μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τον αντίκτυπο της περαιτέρω ρύθμισης στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης