Στην πόλη Maracaibo που κάποτε καλούνταν η Σαουδική Αραβία της Βενεζουέλας λόγω του τεράστιου πετρελαϊκού της πλούτου, οι κάτοικοι της στοιβάζονται στην ουρά για να αγοράσουν λίγο χαλασμένο κρέας, καθώς τα ψυγεία πλέον σπανίως λειτουργούν λόγω των συχνών διακοπών ενέργειας, μια κατάσταση που όλο και επιδεινώνεται, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το CNBC.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν, αλλά δεν έχουν πολλές επιλογές από το να φάνε έστω και λίγη “σάπια” πρωτεΐνη για να αντέξουν την πείνα στην οποία τους εξωθεί η κορύφωσης της οικονομικής κρίσης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μυρίζει λίγο άσχημα, αλλά το ξεπλένεις με λίγο ξύδι και λεμόνι», δήλωσε ο Yeudis Luna, πατέρας τριών παιδιών βγαίνοντας από ένα κρεοπωλείο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας, όπου μόλις είχε αγοράσει λίγο κρέας.

Όπως παρατηρεί το CNBC, η Βενεζουέλα βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει περάσει ποτέ πετρελαιοπαραγωγός χώρα σε όλο τον κόσμο. Βασικές ανάγκες, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Παράλληλα με την οικονομική κατάρρευση η χώρα της λατινικής Αμερικής είναι αντιμέτωπη και με μια πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κατοίκων που εγκαταλείπουν την χώρα, συνεχώς αυξάνεται μετά και την τελευταία απόφαση του Νικολάς Μαδούρο να προχωρήσει στην υποτίμηση του μπολίβαρ κατά 96% και στη σύνδεσή του με το κρυπτονόμισμα Petro.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης