Η Ελλάδα φαίνεται πως βρίσκεται σε τροχιά να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εντός του έτους, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centenο, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Peter Altmaier.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της, με βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές στο τέλος του προγράμματος. Και την επόμενη μέρα, η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων και τις ισχυρές πολιτικές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλευτεί ένα “μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας” τους επόμενους μήνες για την ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος.

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών ταξίδεψε σήμερα στην Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη από τότε που ανέλαβε την προεδρία του Eurogroup το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Έχουμε μια κοινή ατζέντα για την ενίσχυση του κοινού μας νομίσματος”, δήλωσε ο Centeno στους δημοσιογράφους μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Peter Altmaier, ενώ πρόσθεσε: “Βλέπω τώρα ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας που έχουμε μπροστά μας τους επόμενους μήνες, το οποίο πραγματικά πρέπει να εκμεταλλευτούμε”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόσφατες εκλογές έχουν αναδείξει φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης “με μια ξεκάθαρη εντολή για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, ενώ η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης είναι καλή. Αυτοί οι καλοί καιροί δεν διαρκούν για πάντα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος επικεφαλής του Eurogroup.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρούς θεσμούς στην ευρωζώνη, καθώς και για ενίσχυση του ρόλου του ESM στην διαχείριση μελλοντικών κρίσεων στην περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης