Η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί κατακόρυφα αυτό το τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας έπληξαν τον τομέα υπηρεσιών, ενώ επιβραδύνθηκε ακόμη και ο αναπτυσσόμενος κατασκευαστικός κλάδος, ανακοίνωσε η Bundesbank.

Στο τελευταίο μηνιαίο της report, η γερμανική κεντρική τράπεζα φάνηκε να εγκαταλείπει τις προσδοκίες της για ανάκαμψη την άνοιξη και σταμάτησε τις αναφορές στην εκστρατεία εμβολιασμού ως καταλύτη, καθώς χαρακτηρίζεται από καθυστερήσεις στις παραδόσεις και δημοσιεύματα για πιθανές παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι πιο αυστηρά κατά μέσο όρο στο τρέχον τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο» ανακοίνωσε η Bundesbank.

«Επομένως, η οικονομική παραγωγή στο α΄ τρίμηνο του 2021 είναι πιθανό να υποχωρήσει κατακόρυφα, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους κλάδους παροχής υπηρεσιών» προσθέτει.

Αναφέρει δε ότι μια αύξηση στον φόρο πωλήσεων, που είχε προσωρινώς μειωθεί στο προηγούμενο έτος, έχει πιθανώς συμβάλει σε μια σημαντική μείωση στις κατασκευές τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βιομηχανική παραγωγή επίσης υποχώρησε τον Ιανουάριο, αλλά οι παραγγελίες ήταν ισχυρές και οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν, πρόσθεσε η Bundesbank.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης