Κοντά σε συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή του βρίσκεται ο ΟΠΕΚ+ μετά τις έντονες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο εκπροσώπους του Οργανισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των απευθείας συνομιλιών των μεγάλων παικτών του Οργανισμού, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι διαπραγματεύσεις εστιάζουν πλέον στις προτάσεις για τη σταδιακή άρση των περικοπών στην παραγωγή τους επόμενους μήνες, αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεχομένως να υπάρξει καθυστέρηση κατά έναν μήνα πριν ξεκινήσει η σταδιακά ενίσχυση της παραγωγής.

Εάν οι προτάσεις αυτές υιοθετηθούν από τον ΟΠΕΚ+, θα τροποποιηθεί η υφιστάμενη συμφωνία που προβλέπει την ενίσχυση της παραγωγής κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου.  

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι θα είναι για μια αύξηση της παραγωγής κατά τον ίδιο αριθμό βαρελιών αλλά για σταδιακή επιστροφή σε αυτό το επίπεδο σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή θα αλλάξει και το μέγεθος της αύξησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχική πρόταση πάντως να καθυστερήσει η αύξηση του Ιανουαρίου κατά τρεις μήνες βρήκε μεγάλα εμπόδια και αναμένεται να απορριφθεί.

Σε αυτό το κλίμα οι τιμές του Brent σημειώνει μικρές απώλειες 0,3% στα 48,11 δολ. το βαρέλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης