Η κυβέρνηση Τραμπ θα ανακοινώσει πιθανότατα και εντός της ημέρας την επιβολή δασμών ύψους 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του ζητήματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Το Πεκίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λάβει αντίμετρα σε περίπτωση επιβολής νέων δασμών από πλευράς της Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύψος των δασμών είναι λιγότερο από το μισό του 25%, το οποίο ήταν το αρχικό ποσοστό το οποίο εξέταζε ο Λευκός Οίκος. Εάν επιβληθούν οι συγκεκριμένοι δασμοί, η συνολική αξία των κινεζικών εισαγόμενων στις ΗΠΑ προϊόντων στα οποία θα έχουν επιβληθεί δασμοί από την έναρξη της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα αγγίξει τα 250 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για περίπου το ήμισυ του όγκου των κινεζικών εισαγωγών στις ΗΠΑ το 2017.

Η κινεζική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι, σε περίπτωση επιβολής αυτού του γύρου δασμών, δεν θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, οι οποίες είναι προγραμματισμένες εντός του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα.

Αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν ταχθεί κατά των δασμών, καθώς, όπως σημειώνουν, το κόστος θα περάσει στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης