Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και οι θάνατοι στην Ιταλία έχουν σημάνει συναγερμό και στην ελληνική τουριστική αγορά, που βρίσκεται σε επιφυλακή.

Όλα τα σενάρια είναι πιθανά, όπως εξηγούν παράγοντες του κλάδου που παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει στασιμότητα στις ταξιδιωτικές κρατήσεις, δικαιολογημένη από στελέχη του χώρου λόγω της κατάστασης, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της φετινής σεζόν, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, επί του παρόντος δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων. Εντούτοις, μετά τους θανάτους στην Ιταλία επικρατεί ευρύτερη ανησυχία, την ώρα που αυτή την περίοδο παραδοσιακά συντελείται σημαντικό ποσοστό κρατήσεων (early booking) από βασικές για την Ελλάδα «δεξαμενές» ξένων τουριστών, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιχειρηματίες της αγοράς κρατούν στάση αναμονής. Με δεδομένο πως για τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς η σεζόν ξεκινά τον Απρίλιο, ποντάρουν πως μέχρι τότε η κατάσταση μπορεί να είναι καλύτερη. Στην παρούσα φάση όμως τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Κροατία, Αυστρία και Ελβετία προβληματίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης