Σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P, η οποία, όπως ανέφερε και η Dankse Bank χθες, είναι πιθανό να κρύβει μία θετική έκπληξη.

«Σήμερα αναμένουμε και την επικαιροποιημένη αξιολόγηση από S&P, όπου δεν αποκλείουμε μια αναβάθμιση, κάτι το οποίο μπορεί να δώσει το ανοδικό πάτημα που χρειάζεται η αγορά, αλλά εκτιμούμε ότι, ακόμα και αν αυτή δεν πραγματοποιηθεί, δεν θα επηρεάσει αρνητικά το Χ.Α. σε αυτήν τη φάση», σημειώνει παράγοντας της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη S&P ακολουθεί η ανακοίνωση της MSCI για την εξαμηνιαία αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Greece Standard στις 11 Νοεμβρίου, όπου η Société Générale έχει προβλέψει την προσθήκη της ΕΤΕ και της ΔΕΗ και τη διαγραφή της Jumbo.

Στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται η αξιολόγηση της Moody’s, η οποία και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον -και περισσότερες ελπίδες για την Ελλάδα-, καθώς ο οίκος δίνει την πιο αυστηρή βαθμολογία και υπολείπεται των Fitch και S&P κατά μία βαθμίδα.

Η ετυμηγορία της Moody’s θα ολοκληρώσει τoν φετινό κύκλο αξιολογήσεων της Ελλάδας, με τη Fitch να ανοίγει την αυλαία του 2022, στα μέσα Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος έχει δώσει ήδη ένα σημαντικό μήνυμα σε πρόσφατη έκθεσή του, το οποίο και δημιουργεί προσδοκίες για αναβάθμιση προσεχώς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης