Οι επικεφαλής τριών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, HSBC Holdings, Credit Suisse Group, Standard Chartered, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από το οικονομικό-επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει η Σαουδική Αραβία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή του.

Οι τελευταίες ακυρώσεις ήρθαν έπειτα από μια παγκόσμια αντίδραση εναντίον του βασιλείου για τις κατηγορίες ότι η σαουδική κυβέρνηση δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Jamal Khashoggi στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, John Fint, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στο συνέδριο που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα και η τράπεζα ήταν ένας στρατηγικός εταίρος για το συνέδριο, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως το «Νταβός της Ερήμου» για την παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ.

Επίσης, ο CEO της Credit Suisse, Tidjane THiam, βρισκόταν σε συμβούλιο του συνεδρίου, ενώ ο CEO της Standard Chartered, Bill Winters, επρόκειτο επίσης να συμμετάσχει ως ομιλητής.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη Δευτέρα τις ακυρώσεις και άφησαν να εννοηθεί ότι η εκδήλωση θα προχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης