Το ποσό των 3,99 δισ. ευρώ άντλησε τελικά σήμερα η Γερμανία από την έκδοση νέου διετούς ομολόγου Schatz. Αρχικός στόχος του Βερολίνου ήταν να αντλήσει από τις αγορές 5 δισ. ευρώ, αλλά η ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο προέβλεπε.

Η εξέλιξη αποδίδεται στην ελαφρά νευρικότητα, που επικρατεί στην αγορά κρατικού χρέους, εν μέσω σεναρίων ότι που θέλουν τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη, Γενς Βάιντμαν, να διαδέχεται τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε σήμερα στο 0,75%, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κοντά στο 0,67%. Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Χαμόγελα για την Ισπανία

Σε αντίθεση με την περιορισμένη όρεξη για το γερμανικό Schatz, η κοινοπρακτική έκδοση 30ετούς ομολόγου από την Ισπανία συνάντησε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Οι προσφορές εκ μέρους των επενδυτών ξεπέρασαν τα 25,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας νέο ρεκόρ. Είναι δε υπερδιπλάσιες σε σχέση με εκείνες των 13,5 δισ. ευρώ, που είχε εξασφαλίσει η Ισπανία στην τελευταία κοινοπρακτική έκδοση το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η χώρα άντλησε 10 δισ. ευρώ από την έκδοση δεκαετούς ομολόγου, στην οποία η ζήτηση από τους επενδυτές είχαν υπερβεί τα 43 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης