Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ., κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό καλεί το ΠΑΜΕ. Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 π.μ. έχουν προγραμματίσει από την πλευρά τους τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. «Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Χειρόφρενο» τραβούν αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Ωστόσο, κανονικά θα κινηθούν προαστιακός σιδηρόδρομος και τρένα σε όλη τη χώρα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης