Σταθεροποιητικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων, εμφανίζοντας αντιστάσεις στις ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε νωρίς το απόγευμα στο 1,14% απο 1,15% χθες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε για ακόμη μία φορά το 1,12%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,35%.

Οι οικονομολόγοι της Alpha Bank εκτιμούν ότι τα νέα δεδομένα μεταβάλλουν άρδην τις τιμές των βασικών παραμέτρων αξιολόγησης του κινδύνου χώρας (sovereign risk) και της ανάλυσης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, αλλάζοντας σημαντικά τους όρους της συζήτησης γύρω από τους ενδεδειγμένους στόχους για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων στο μέλλον.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφτηκε στο 10ετές ομόλογο με 10 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,16% από 1,18% χθες έναντι -0,40% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,56%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης